Onze diensten
Managementsystemen: cruciaal voor gestructureerd en consistent beleid, wat leidt tot verbeterde efficiënte en klanttevredenheid.
Wij kunnen ondersteuning bieden bij een scala aan managementsystemen zoals:

ISO 9001, kwaliteit
Helpt om processen te verbeteren en klanttevredenheid te verhogen.

VCA
Toont aan dat veilig, gezond en milieuvriendelijk gewerkt wordt in risicovolle omgevingen.

ISO 14001, milieu
Ondersteund organisaties in duurzaam en milieubewust ondernemen.

Safety Culture Ladder
Stimuleert een proactieve veiligheidscultuur door bewust veilig gedrag binnen organisaties te bevorderen.

ISO 45001, arbeidsveiligheid
Richt zich op het verbeteren van arbeidsveiligheid en het verminderen van risico’s op de werkvloer.
Zorg voor een goed en veilig arbobeleid.
Hieronder vind u een lijst van onderwerpen waarin onze expertise verankerd zit, ieder onderwerp is voorzien van de wettelijke verplichtingen direct afkomstig uit het wetboek. Wij streven ernaar om geen uitleg te hoeven verschaffen wat wettelijk verplicht is en wat niet, het gaat ons juist om de invulling van het wettelijk kader. Deze invulling is voor iedere situatie uniek, wij verkennen graag samen met u deze mogelijkheden.
Artikel 3 van de arbeidsomstandighedenwet: ‘De werkgever zorgt voor de veiligheid en de gezondheid van de werknemers inzake alle met de arbeid verbonden aspecten en voert daartoe een beleid dat is gericht op zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden, waarbij hij, gelet op de stand van de wetenschap en professionele dienstverlening‘.
Waar wij u mee van dienst kunnen zijn:
Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)
Arbowet art. 5: ‘Bij het voeren van het arbeidsomstandighedenbeleid legt de werkgever in een inventarisatie en evaluatie schriftelijk vast welke risico’s de arbeid voor de werknemers met zich brengt. Deze risico-inventarisatie en -evaluatie bevat tevens een beschrijving van de gevaren en de risico-beperkende maatregelen en de risico’s voor bijzondere categorieën van werknemers’.
Veiligheidskundig advies
Arbowet art. 13: ‘De werkgever laat zich ten aanzien van de naleving van zijn verplichtingen op grond van deze wet bijstaan door een of meer deskundige werknemers’; ‘Voorzover de mogelijkheden onvoldoende zijn om de bijstand binnen het bedrijf of de inrichting te organiseren, wordt de bijstand verleend door een combinatie van deskundige werknemers en andere deskundige personen’; ‘Indien er geen mogelijkheden zijn om de bijstand binnen het bedrijf of de inrichting te organiseren, wordt de bijstand verleend door andere deskundige personen’; ‘De werknemers en de andere deskundige personen beschikken over een zodanige deskundigheid, ervaring en uitrusting, zijn zodanig in aantal, gedurende zoveel tijd beschikbaar en zodanig georganiseerd, dat zij de bijstand naar behoren kunnen verlenen’.
Arbeidshygienisch onderzoek
- Gevaarlijke stoffen & biologische agentia (Arbobesluit hfdst. 4)
- Fysieke belasting (Arbobesluit hfdst. 5)
- Klimaat (Arbobesluit art. 6.1 t/m 6.4)
- Lawaai (Arbobesluit art. 6.6 t/m 6.11)
- Trillingen (Arbobesluit art. 6.11a t/m 6.11e)
Opleiding & Trainingen
Arbowet art. 8: ‘De werkgever zorgt ervoor dat de werknemers doeltreffend worden ingelicht over de te verrichten werkzaamheden en de daaraan verbonden risico’s, alsmede over de maatregelen die erop gericht zijn deze risico’s te voorkomen of te beperken. Tevens zorgt de werkgever ervoor dat de werknemers doeltreffend worden ingelicht over de wijze waarop de deskundige bijstand in zijn bedrijf of inrichting is georganiseerd’.
Wij kunnen u helpen bij tal van opleidingen en trainingen, denk aan tolboxen, LOTO(TO) systemen, heftrucks, hoogwerkers, rolsteigers, juist gebruik van PBM’s, BHV- en reanimatie oefeningen, taak risico analyses etc.
Keuringen
Arbobesluit art. 7.4a: ‘Een arbeidsmiddel dat onderhevig is aan invloeden die leiden tot verslechteringen welke aanleiding kunnen geven tot het ontstaan van gevaarlijke situaties wordt, zo dikwijls dit ter waarborging van de goede staat noodzakelijk is, gekeurd, waarbij het zo nodig wordt beproefd’, ‘Een arbeidsmiddel wordt voorts gekeurd, waarbij het zo nodig wordt beproefd, telkens wanneer zich uitzonderlijke gebeurtenissen hebben voorgedaan die schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid van het arbeidsmiddel. Als uitzonderlijke gebeurtenissen worden in ieder geval aangemerkt: natuurverschijnselen, veranderingen aan het arbeidsmiddel, ongevallen met het arbeidsmiddel en langdurige buitengebruikstelling van het arbeidsmiddel’; ‘Keuringen worden uitgevoerd door een deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling’.
De keuringen welke wij voor u kunnen uitvoeren zijn:
– Elektrische arbeidsmiddelen volgens NEN 3140
– Ladders, trappen en rolsteigers volgens NEN 2484
– Hijs-, hefmiddelen en valbeveiliging
– Persoonlijke beschermingsmiddelen
– Magazijnstellingen en stalen opslagsystemen
Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s)
Arbobesluit art. 8.1 t/m 8.3: ‘In alle gevallen moet een persoonlijk beschermingsmiddel a. geschikt zijn voor de te vermijden gevaren, zonder zelf een vergroot gevaar in te houden; b. beantwoorden aan de bestaande omstandigheden op de arbeidsplaats; c. afgestemd zijn op de ergonomische eisen en de vereisten met betrekking tot de gezondheid van de werknemers; d. na de nodige aanpassingen geschikt zijn voor de drager’; ‘Alvorens een persoonlijk beschermingsmiddel te kiezen maakt de werkgever, in het kader van de risico-inventarisatie en -evaluatie, bedoeld in artikel 5 van de (arbo)wet, een beoordeling van de uitrusting die hij voornemens is ter beschikking te stellen, teneinde na te gaan in hoeverre deze voldoet aan de in artikel 8.1, eerste, tweede en derde lid gestelde voorwaarden. Deze beoordeling omvat: a. een risico-inventarisatie en -evaluatie van de gevaren die niet met andere middelen vermeden kunnen worden; b. een omschrijving van de kenmerken die de persoonlijke beschermingsmiddelen moeten bezitten om de onder a vermelde gevaren te kunnen ondervangen, rekening houdend met eventuele gevaarsbronnen die de persoonlijke beschermingsmiddelen zelf kunnen vormen; c. een risico-inventarisatie en -evaluatie van de kenmerken van de betreffende persoonlijke beschermingsmiddelen die beschikbaar zijn, vergeleken met de onder b bedoelde kenmerken’; ‘Persoonlijke beschermingsmiddelen worden onderhouden, gerepareerd en zindelijk gehouden’.
Wij kunnen voorzien van zowel advies, metingen als ook de levering van PBM’s
Incidenten-onderzoek
Arbowet art. 9: ‘De werkgever meldt arbeidsongevallen die leiden tot de dood, een blijvend letsel of een ziekenhuisopname direct aan de daartoe aangewezen toezichthouder en rapporteert hierover desgevraagd zo spoedig mogelijk aan deze toezichthouder’; ‘De werkgever houdt een lijst bij van de gemelde arbeidsongevallen en van arbeidsongevallen welke hebben geleid tot een verzuim van meer dan drie werkdagen en registreert daarop de aard en datum van het ongeval’.
Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
Arbobesluit art. 2.15: ‘Indien werknemers worden of kunnen worden blootgesteld aan psychosociale arbeidsbelasting worden in het kader van de risico-inventarisatie en -evaluatie, bedoeld in artikel 5 van de (arbo)wet, de risico’s ten aanzien van psychosociale arbeidsbelasting beoordeeld en worden in het plan van aanpak, bedoeld in artikel 5 van de (arbo)wet, met inachtneming van de stand van de wetenschap maatregelen vastgesteld en uitgevoerd om psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen of indien dat niet mogelijk is te beperken’; ‘Aan werknemers die arbeid verrichten waarbij gevaar bestaat voor blootstelling aan psychosociale belasting wordt voorlichting en onderricht gegeven over de risico’s voor psychosociale arbeidsbelasting alsmede over de maatregelen die er op zijn gericht die belasting te voorkomen of te beperken’.
Ergonomie
Arbobesluit art. 5.4: ‘Tenzij dit redelijkerwijs niet kan worden gevergd worden werkplekken ingericht volgens de ergonomische beginselen’.
Bedrijfshulpverlening (BHV)
Arbowet art. 15: ‘De werkgever laat zich ten aanzien van de naleving van zijn verplichtingen op grond van artikel 3 van de (arbo)wet bijstaan door een of meer werknemers die door hem zijn aangewezen als bedrijfshulpverleners’.
Veiligheid-scan
Weet u niet waar u moet beginnen? Wij kunnen altijd een veiligheidsscan uitvoeren waarbij wij gaan onderzoeken waar wij u kunnen ondersteunen om de veiligheid van uw medewerkers te vergroten.